Rano nie masz ochoty szykować sobie i bliskim posiłku. Mamy rozwiązanie.
Restauracja No1, działająca w Wągrowcu przy ulicy Reja 1, już na stałe wpisała się w kulinarny krajobraz naszego miasta. Wągrowczanie to miejsce polubili i chętnie je odwiedzają, chwaląc sobie kuchnię jej szefa (i jednocześnie wraz z żoną właściciela) Pawła Kościenia.
Dotąd ta restauracja była otwarta od 12 do 22. Od wakacji się to zmieniło. Obecnie „No1” można odwiedzić już o 8.00 rano. To skutek tego, że wprowadzono tam śniadania, które serwowane są właśnie od godziny 8.00 do 12.00.
– To taki nowy trend. Ludzie coraz częściej chcą w restauracji zjeść już nie tylko obiad, ale także śniadanie. W większych miastach, jak Poznań, są restauracje, które serwują tylko i wyłącznie śniadania – tłumaczy szef Paweł Koścień.
W „No1” śniadanie zjemy w cenie kilkunastu złotych (12-17 zł). A co na przykład? Sałatka z jajkiem (mix sałat, jajka sadzone, suszone pomidory, grzanki, sos vinegert). Jest także jajecznica w ciabacie, tosty z wołowiną, tosty francuskie oraz sweet bowls (jogurt naturalny, owoce, orzechy, miód pomarańczowy, płatki owsiane).
Szef kuchni zapewnia, że również śniadania będą sezonowe i zmieniane co dwa miesiące. Zachęcamy i zapraszamy!