W czwartek, czyli dzień wcześniej, niż zapowiadano, otwarty został nowy lokal gastronomiczny w Wągrowcu.
Nasza ubiegłotygodniowy wpis o tym, że w naszym mieście powstaje popularny Zahir, biła rekordy popularności. Wiele osób zna tę markę i ją sobie ceni, więc nic dziwnego, że informacja ucieszyła wiele osób.
Wczoraj lokal przy ulicy Kościuszki 5 został już otwarty. W menu znajdziemy między innymi kilkanaście popularnych rollo, kebaby na talerzu, burgery i zapiekanki. Tajemnicą sukcesu Zahira są robione w lokalu sosy i sałatki. Ale prawdziwą rewelacją, niczym w słynnym miasteczku Twin Peaks, jest domowego wypieku placek z wiśniami!
Choć informacja o tym, że inauguracja została przyspieszona o jeden dzień, pojawiła się dopiero w czwartek rano, to na otwarciu nie zabrakło klientów. Pierwszych dziesięciu czekała miła niespodzianka: dowolne rollo gratis!
W otwartej kuchni i za barem uwijało się sześciu pracowników, którym w dniu otwarcia pomagał współwłaściciel sieci Zahir Kebab & Cafe Karol Wojdziak oraz prowadzący lokal Katarzyna i Marcin Gajewscy. Docelowo w Zahirze znajdą pracę jeszcze dwie osoby. W przyszłym tygodniu zostanie natomiast uruchomiona usługa dowozu jedzenia bezpośrednio do klientów.